Tervetuloa uppoutumaan päiväksi liikkuvuusharjoittelun saloihin! Koulutus on tarkoitettu Keski-Suomen fysioterapeuttien jäsenille. Kouluttajana toimii Athletican valmentaja, liikuntabiologi (LitM) Henri Hänninen. Henri on sirkusartisti ja kouluttaja, ja omaa vahvan teoria- ja taitopohjan liikkuvuusharjoittelun saralla! Paikkana koulutukselle toimii LeWell Jyväskylässä. 

Päivä rakenne:

1,5 h luento: Taustanörtteily - notkeuden ja liikkuvuuden eri muodot, liikkuvuusharjoittelun akuutit ja krooniset adaptaatiot, notkeusharjoittelun biomekaniikka ja kuormitusfysiologia.

1,5 h demo: Liikkuvuuden lajit ja tärkeimmät harjoitusmenetelmät pitkäjänteiseen kehitykseen.

1 h ruokatauko

1 h luento + keskustelu: liikkuvuusharjoittelun periodisointi ja ohjelmointi, isomman kuvan haltuunotto.

1,5 h demo: Kikkapankki ja taikatemput - liikkuvuusharjoittelun hyödyllisimmät erikoistekniikat ja quick fix-harjoitteet.

0,5 h loppukeskustelu ja kysymykset.

Alun luento vastaa kysymyksiin siitä, mikä venyttelyssä venyy ja mikä kehossa muuttuu tuloksekkaan liikkuvuusharjoittelun seurauksena, mihin liikkuvuusharjoittelun tuoma kehitys pohjimmiltaan perustuu, ja miten sen kannattaa näkyä käytännössä.

Etenemme mekanismeista ilmiöihin ja konkreettisiin käytännön tilanteisiin. Jälkimmäinen luento- ja keskusteluosuus syventyy liikkuvuusharjoittelun periodisointiin ja ohjelmointiin – millä tavalla mitäkin liikkuvuusmenetelmää kannattaa hyödyntää ja kuinka usein liikkuvuustreenejä kannattaa tehdä.


Ensimmäinen käytännön osuus keskittyy liikkuvuuden kannalta tärkeimpiin, pohjaa rakentaviin menetelmiin. Käsittelemme harjoitteiden skaalausta, variointia ja kehittelyä, ulkoisen fokuksen ja taitoharjoitteiden hyödyntämistä, tukikudosten ehdoilla harjoittelua, ja yllätyksiin varautumista. Jälkimmäinen käytännön osio puolestaan tarjoaa metodeita erityistilanteisiin ja nopeisiin pikavoittoihin - käsittelemme prioprioseptiikan ja tuntoaistin hyödyntämistä, aktiivisen ja rennon liikkuvuuden kombotusta, kehon suojarefleksien hyödyntämistä ja ohittamista, sekä apuvälineiden käyttöä.


Kouluttajan lupaus: Päivän lopuksi vastaan jokaiseen liikkuvuusaiheiseen kysymykseen, johon päivä itsessään ei ole vielä tarjonnut vastausta!

Tietoja ilmoittautumistuotteista

150,00 €